Προώθηση Δημοσίευσης στο Facebook
Κακό!Μέτριο!Καλό!Πολύ καλό!Άψογο!

Το Facebook μας δίνει πολλούς και ποικίλους τρόπους να επικοινωνήσουμε με το κοινό μας, τόσο οργανικά όσο και επί πληρωμή. Οι δημοσιεύσεις στο Facebook είναι η πιο απλή, εύκολη και οικονομική μέθοδος επικοινωνίας μέσω της πλατφόρμας του Facebook, ενώ οι διαφημίσεις στην πλατφόρμα έχουν αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και μας προσφέρουν πολλές δυνατότητες.

Τι ειναι η Προωθηση Δημοσιευσης

Με μία Δημοσίευση στη Σελίδα σας στο Facebook μπορείτε να ενημερώσετε το κοινό σας για τα προϊόντα σας, εκδηλώσεις, ειδικές προσφορές και άλλα νέα σας. Το βασικό πρόβλημα που έχουν όμως οι ενημερώσεις είναι η μικρή απήχηση που έχουν. Ανεξάρτητα από το είδος της δημοσίευσης, ένα ποσοστό μόνο των ακολούθων σας στην πλατφόρμα θα δει τη δημοσίευση σας στο χρονολόγιο του. Γι’αυτό το λόγο, το Facebook σας δίνει τη δυνατήτητα να προωθήσετε μία δημοσίευση σας (επί πληρωμή εννοείται) για να τη δουν περισσότεροι χρήστες. Επιπλέον, μία προωθημένη δημοσίευση μπορεί να έχει αυξημένη αλληλεπίδραση (likes, shares, σχόλια).

Πως γινεται η Προωθηση Δημοσιευσης

Καταρχάς, για να μπορέσετε να προωθήσετε μία δημοσίευση, θα πρέπει αυτή να συμμορφώνεται με τις πολιτικές διαφήμισης του Facebook. Επιπλέον, θα πρέπει ο ρόλος σας στη Σελίδα να είναι τέτοιος που να σας επιτρέπει να δημιουργήσετε διαφημίσεις, δηλαδή να είστε διαχειριστής, επιμελητής, συντονιστής ή διαφημιστής. Αν εκπληρώνονται αυτές τις δύο προϋποθέσεις, τότε θα δείτε στην κάτω δεξιά γωνία του post το μπλε κουμπί που θα γράφει Προώθηση Δημοσίευσης.

Στη συνέχεια, επιλέγετε το κοινό που θέλετε να δει την προωθημένη δημοσίευση σας. Οι επιλογές σας είναι: όσοι έχουν κάνει like στην σελίδας σας, όσοι έχουν κάνει like και οι φίλοι τους ή μπορείτε να φτιάξετε ένα custom κοινό, ορίζοντας δημογραφικά και γεωγραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα και συμπεριφορές. TIP: Μπορείτε να και αποκλείσετε τμήματα του κοινού, με βάση δημογραφικά στοιχεία ή ενδιαφέροντα.

Τέλος, καθορίζετε το budget σας και τη χρονική διάρκεια για την οποία θέλετε να προωθείται το post και πατάτε το κουμπί “Προώθηση Δημοσίευσης“. Συνήθως, οι Προωθημένες Δημοσιεύσεις Σελίδων εγκρίνονται από το Facebook μέσα σε μία ώρα, οπότε και ξεκινάει η προβολή τους στο κοινό που έχετε επιλέξει. Σε περίπτωση που καθυστερήσει, όμως, η έγκριση, μπορεί να προβληθεί η δημοσίευση σε κάποιους χρήστες. Αν στη συνέχεια δεν εγκριθεί η προωθημένη δημοσίευση, τότε θα σταματήσει η προβολή της και εσείς θα χρεωθείτε μόνο για τις προβολές που έχουν γίνει μέχρι την απόρριψη της.

Ad24 Ad24 - Pay Per Click Ad Network
Διαφημιστείτε ή προβάλετε διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας, με το μοναδικό Ελληνικό PPC Ad Network!
HostGator HostGator
Web Hosting από $4.95 το μήνα. Εγγραφείτε τώρα μέσω του GreekAffiliates.gr και κερδίστε έκπτωση!


Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 01/12/2017.

ΓΝΩΜΕΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχετε προσωπική άποψη για το άρθρο που μόλις διαβάσατε; Μοιραστείτε την με τους υπόλοιπους αναγνώστες μας, προσθέτοντας το σχόλιό σας παρακάτω. Προσπαθήστε να είστε εντός θέματος, αποφεύγοντας τις προσβολές και το SPAM. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν ελέγχου από την ομάδα του GreekAffiliates.gr.


7 × πέντε =