Οδηγός για το Pinterest
Κακό!Μέτριο!Καλό!Πολύ καλό!Άψογο!

pinterest guideΤο Pinterest ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 και είναι ένας κατάλογος ιδεών, ένα μέρος online για να ανακαλύψεις καινούργια πράγματα, ιδέες και εμπειρίες και “να βγεις εκέι έξω και να τα κάνεις”, όπως λένε οι δημιουργοί της πλατφόρμας. Το Pinterest έχει πάνω από 175 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια Pins. Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ήταν γνωστό ως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τις γυναίκες, καθώς πάνω από το 80% των χρηστών ήταν γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Pinterest το 2016, το 40% των χρηστών του είναι άνδρες και το 60% γυναίκες.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ PINTEREST

Κάθε εικόνα που θέλει να σώσει στο Pinterest ο χρήστης λέγεται Pin, το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί σε έναν ή περισσότερους από τους σχετεικούς πίνακες του στην πλατφόρμα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να σώσει οποιαδήποτε εικόνα θέλει από site στο Internet ή άλλα κοινωνικά δίκτυα ή να ανεβάσει δικές του φωτογραφίες (αν και το Pinterest προτιμά τις φωτογραφίες που υπάρχουν ήδη online). Δεν χρειάζεται να κάνετε pin μόνο φωτογραφίες από το site σας, μπορείτε να βάλετε στους πίνακες σας και εικόνες από άλλα site που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τις δικές σας.

Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει να ακολουθήσει άλλους χρήστες, οπότε ακολουθεί όλους τους πίνακες τους ή μπορεί να διαλέξει συγκεκριμένους πίνακες να ακολουθήσει. Στην αρχική του σελίδα στο Pinterest ο χρήστης βλέπει pins από τους χρήστες και τους πίνακες που έχει επιλέξει να ακολουθήσει και pins που έχει επιλέξει ο αλγόριθμος της πλατφόρμας, με βάση τους πίνακες που έχει δημιουργήσει ήδη και τα pins που έχει σώσει.

BUSINESS ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ PINTEREST

Μετατρέποντας τον Pinterest λογαριασμό σας σε Business, αποκτάτε πρόσβαση στα analytics του λογαριασμού σας. Εκεί θα μπορείτε να δείτε πληροφορίες, όπως πόσοι βλέπουν κάποιο από τα pins σας και πόσοι αλληλεπιδρούν με κάποιο από αυτά (κλικ, repin) και ποιο είναι το κοινό που βλέπει τα pins σας (δημογραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα, brands που ακολουθούν). Επιπλέον, αν συνδέσετε το site σας (και επιβεβαιώσετε ότι είστε ο ιδιοκτήτης), θα μπορείτε να δείτε τα 50 πιο δημοφιλή pins που προέρχονται από το site σας και επιπλέον στατιστικά για αυτά (repins, κλικς).

Με έναν business λογαριασμό στο Pinterest υπάρχει και η δυνατότητα να διαφημίσετε τα pins σας. Προς το παρόν η υπηρεσία Promoted Pins δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα αλλά την αναμένουμε.

ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ PINS ΣΑΣ

Ένα βελτιστοποιημένο pin έχει περισσότερες πιθανότητες να προβληθεί σε έναν χρήστη που αναζητά κάτι σχετικό αλλά και να έχει καλύτερη αλληλεπίδραση. Ξεκινώντας από την ίδια την εικόνα, θα πρέπει οι φωτογραφίες που κάνετε pin να είναι υψηλής ποιότητας για να μην αλλοιώνονται, ενώ η περιγραφή του Pin θα πρέπει να είναι αναλυτική και συγκεκριμένη για αυτή την εικόνα.

Όσον αφορά στις εικόνες του site σας θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε συμπληρώσει το Alt tag (θυμάστε το alt tag από τον οδηγό μας για το SEO;). Όταν μία φωτογραφία γίνεται pinned από το site σας, τότε το Pinterest κοιτάει πρώτα το alt tag για να συμπληρώσει την περιγραφή του pin και αν αυτό είναι κενό, θα χρησιμοποιήσει το όνομα του άρθρου ή όποιο τίτλο θεωρήσει ότι μπορεί να είναι σχετικό. Σκεφθείτε, λοιπόν, να ανεβάσετε γράψετε ένα άρθρο για βιβλία και να μην βάλετε στο alt tag των φωτογραφιών τον τίτλο του κάθε βιβλίου. Τότε το pinterest θα εμφανίζει για περιγραφή κάθε pin τον τίτλο του άρθρου σας.

Το Pinterest έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε εξαιρετικό εργαλείο marketing, κυρίως για eshops και εμπορικές εταιρείες αλλά και για άλλους business χρήστες. Τα σημαντικότερα ατού του είναι ότι μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα στο site σας αλλά και να αυξήσει τις πωλήσεις σας, γιατί οι περισσότεροι χρήστες του ψάχνουν ενεργά για κάποιο προϊόν σαν το δικό σας.

Ad24 Ad24 - Pay Per Click Ad Network
Διαφημιστείτε ή προβάλετε διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας, με το μοναδικό Ελληνικό PPC Ad Network!
HostGator HostGator
Web Hosting από $4.95 το μήνα. Εγγραφείτε τώρα μέσω του GreekAffiliates.gr και κερδίστε έκπτωση!


Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 02/05/2017.

ΓΝΩΜΕΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχετε προσωπική άποψη για το άρθρο που μόλις διαβάσατε; Μοιραστείτε την με τους υπόλοιπους αναγνώστες μας, προσθέτοντας το σχόλιό σας παρακάτω. Προσπαθήστε να είστε εντός θέματος, αποφεύγοντας τις προσβολές και το SPAM. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν ελέγχου από την ομάδα του GreekAffiliates.gr.


3 + = οκτώ