Περιεχόμενο, γιατί είναι σημαντικό και πως να το παράγετε
Κακό!Μέτριο!Καλό!Πολύ καλό!Άψογο!

Το περιεχόμενο είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό κομμάτι ενός site. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για αυτό είναι ότι οι επισκέπτες σας έρχονται στο site σας με κάποιο σκοπό. Άσχετα με τα είδη που προωθείται με το affiliate marketing στο site σας, χωρίς επαρκές και ενημερωτικό περιεχόμενο δεν θα έχετε επισκέπτες στο site σας. Δεύτερον, χωρίς 100% πρωτότυπο, ενημερωτικό, ενδιαφέρον και βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης, το site σας μπορεί να καταλήξει στην 100η σελίδα αποτελεσμάτων της Google, το οποίο σημαίνει ότι θα έχετε ελάχιστο ή και καθόλου κέρδη. Γι’αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας το περιεχόμενο του site σας να είναι βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης σύμφωνα με τις SEO πρακτικές αλλά και ενημερωτικό και ευχάριστο για να το διαβάσουν για τους επισκέπτες της σελίδας σας.

Παραγωγη Περιεχομενου Ιστοσελιδας

Καταρχάς, υπάρχει ο κανόνας του 100% original περιεχομένου. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αντιγράφετε περιεχόμενο από άλλα δημοφιλή sites. Η Google είναι εξαιρετικά ικανή και αποτελεσματική στο να εντοπίζει το διπλό περιεχόμενο και να το διαγράφει από τον κατάλογο της. Αν έχετε αντεγραμμένο περιεχόμενο, το site σας μπορεί να μην εμφανίζεται καν στα αποτελέσματα της Google. Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες όσον αφορά στο περιεχόμενο του site σας. Ποτέ μην αντιγράφετε περιεχόμενο. Δημιουργήστε και βελτιστοποιήστε το δικό σας 100% original περιεχόμενο.

Αν χρησιμοποιείτε τρίτους για τη συγγραφή κειμένων για το site σας (copywriters, δημοσιογράφους κ.λ.π) υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ελέγχετε ότι τα κείμενα τους είναι γνήσια και μοναδικά και όχι αντιγραφές από άλλα sites. Στο internet μπορείτε να βρείτε αρκετά softwares τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή για να ελέγξετε την αυθεντικότητα και μοναδικότητα των κειμένων. Ακόμη και αυτά που είναι επί πληρωμή, το κόστος είναι αρκετά χαμηλό (ακόμη και $0,01 ανά search) σε σχέση με την υπηρεσία που σας προσφέρουν.

Βελτιστοποιηση Περιεχομενου

Για να κατακτήσετε υψηλή θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, θα πρέπει όλο το περιεχόμενο του site σας να είναι βελτιστοποιημένο. Το περιεχόμενο ενός site γενικά χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: το κείμενο και το media περιεχόμενο. Το κείμενο περιλαμβάνει τα άρθρα που έχετε στο site σας ενώ το media περιεχόμενο περιλαμβάνει τις φωτογραφίες, τα videos, τα flash applications και οτιδήποτε άλλο σχετικό.

Όσον αφορά στο media περιεχόμενο της σελίδας σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι δυνατή η απευθείας βελτιστοποίηση του. τα Web Crawlers όπως το GoogleBot δεν αναγνωρίζουν εικόνες ή οποιαδήποτε άλλο τύπο media περιεχομένου και δεν μπορούν να τα αναλύσουν. Αυτο, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βελτιστοποιήσετε και αυτό το περιεχόμενο για τις μηχανές αναζήτησης. Κάθε φορά που ανεβάζετε μια εικόνα στο site σας, ένα από τα πιο σημαντικά SEO εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι τα alt tags. Επειδή τα Web Crawlers δεν μπορούν να αναλύσουν απευθείας την εικόνα, χρησιμοποιούν τα alt tags για να καθορίσουν το περιεχόμενο της εικόνας και να καταχωρήσουν το είδος του περιεχομένου. Να θυμάστε ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε alt tags σε όλες τις φωτογραφίες που έχετε στη σελίδα σας εκτός από εκείνες στο CSS backgrounds και οποιεσδήποτε άλλες εικόνες εμφανίζονται μέσω του CSS background:url(../path/to/images).

Το media περιεχόμενο σίγουρα θα πρέπει να είναι βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι η βελτιστοποίηση των άρθρων, των καθαρών κειμένων της σελίδας σας. Κάθε άρθρο στο site σας θα πρέπει να είναι όχι μόνο καλογραμμένο, ευπαρουσίαστο, ενημερωτικό και εύκολο στο διάβασμα αλλά θα πρέπει να είναι και πολύ καλά βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης. Εκ πρώτης όψεως η σημασία της βελτιστοποίησης ενός άρθρου για της μηχανές αναζήτησης μπορεί να μην είναι αυτονόητη. Σκεφτείτε το όμως ως εξής. Το περιεχόμενο ενός άρθρου αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα, για παράδειγμα στη γαλλική κουζίνα. Για να μπορέσει το site σας να εμφανιστεί υψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης για το keyword “γαλλική κουζίνα”, θα πρέπει τα Web Crawlers να μπορούν να αναγνωρίσουν ότι το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στη γαλλική κουζίνα. Για να το πετύχετε αυτό υπάρχουν αρκετοί κανόνες και τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Καταρχάς, το keyword – το θέμα του άρθρου θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον τίτλο του. Δεύτερον, θα πρέπει να επαναλάβετε το keyword αρκετές φορές μέσα στο άρθρο. Το πόσες φορές πρέπει να επαναληφθεί η λέξη κλειδί στο άρθρο εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος του άρθρου. Η πυκνότητα της λέξης κλειδί πρέπει να κυμαίνεται στο 3% με 7% του συνολικού μεγέθους του κειμένου. Αν υπερβείτε αυτό το όριο τότε τα search engine crawlers μπορεί να θεωρήσουν το κείμενο σας spam περιεχόμενο και να το αφαιρέσουν από τον κατάλογο αποτελεσμάτων. Η πυκνότητα του keyword σε ένα άρθρο υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των επαναλήψεων του keyword μέσα στο κείμενο επί των αριθμό των λέξεων που αποτελούν το συγκεκριμένο keyword και διαιρώντας το σύνολο με τον συνολικό αριθμό λέξεων του κειμένου. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε κάποιο seo plugin το οποίο κάνει αυτόματα τον υπολογισμό. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το keyword σε επικεφαλίδες μέσα στο άρθρο σας με τη βοήθεια των h1-h4 html tags, που τα λατρεύουν τα search engine crawlers. Και φυσικά μπορείτε να στιλιζάρετε τις επικεφαλίδες χρησιμοποιώντας CSS για να ταιριάζουν με το στυλ του site σας.

Υπάρχει η δυνατότητα να βελτιστοποιήσετε ένα άρθρο για πολλαπλά keywords αλλά αυτό δεν συνιστάται. Καλό είναι να χρησιμοποιείται δύο ή το πολύ τρία focus keywords για κάθε άρθρο σας. Η βελτιστοποίηση για περισσότερες από τρεις λέξεις-κλειδιά είναι εξαιρετικά αναποτελεσματική και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται.

Ad24 Ad24 - Pay Per Click Ad Network
Διαφημιστείτε ή προβάλετε διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας, με το μοναδικό Ελληνικό PPC Ad Network!
HostGator HostGator
Web Hosting από $4.95 το μήνα. Εγγραφείτε τώρα μέσω του GreekAffiliates.gr και κερδίστε έκπτωση!


Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 14/05/2016.

ΓΝΩΜΕΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχετε προσωπική άποψη για το άρθρο που μόλις διαβάσατε; Μοιραστείτε την με τους υπόλοιπους αναγνώστες μας, προσθέτοντας το σχόλιό σας παρακάτω. Προσπαθήστε να είστε εντός θέματος, αποφεύγοντας τις προσβολές και το SPAM. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν ελέγχου από την ομάδα του GreekAffiliates.gr.


+ έξι = 8