Πολιτική διαφήμισης Facebook
Κακό!Μέτριο!Καλό!Πολύ καλό!Άψογο!

Οι διαφημίσεις στο Facebook διέπονται από συγκεκριμένους όρους και υποβάλλονται προς έγκριση πριν δημοσιευτούν στην πλατφόρμα. Το Facebbook έχει θέσει κανόνες και διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει διαφημίσεις ανάλογα με το περιεχόμενο τους (προϊόν ή υπηρεσία που προωθείται), με τη στόχευση που θέλει να κάνει ο διαφημιζόμενος, καθώς και με τον τρόπο που γίνεται η διαφήμιση (κείμενο στις εικόνες, χρήση επωνυμίας Facebook).

ελεγχος διαφημισεων απο το Facebook

Η ομάδα του Facebook, θεωρητικά, ελέγχει τις διαφημίσεις συνήθως εντός 24 ωρών. Πρακτικά ο έλεγχος και η έγκριση της διαφήμισης μπορεί να διαρκέσει από 5 λεπτά έως και 2 ημέρες (ή και περισσότερο). Κατά τη διαδικασία έγκρισης της δαφήμισης, το Facebook θα ελέγξει τις εικόνες, το κείμενο, τη στόχευση και την τοποθέτηση της διαφήμισής σας, καθώς και το περιεχόμενο της σελίδας προορισμού στην οποία οδηγεί η διαφήμισή σας.

Λογοι απορριψης διαφημισης στο Facebook

Προϊόντα/Υπηρεσίες
Το Facebook δεν επιτρέπει την προώθηση συγκεκριμένων κατηγοριών προϊόντων, όπως προϊόντα καπνού και εξαρτημάτων, φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊοντα, μη ασφαλή συμπληρώματα, όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η προώθηση σε ανηλίκους προϊόντων που απευθύνονται σε ενήλικες, ενώ οι διαφημίσεις δεν πρέπει να περιλαμβάνουν εικόνες που προβάλλουν ανύπαρκτες λειτουργίες.

Προϊόντα και υπηρεσίες υπό περιορισμό
Προϊόντα και υπηρεσίες όπως αλκοόλ, υπηρεσίες γνωριμιών, τζόγος με πραγματικά χρήματα, κρατικές λοταρίες, online φαρμακεία, συνδρομητικές υπηρεσίες, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κ.α. υπόκεινται σε αυστηρότερους περιορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι ο διαφημιζόμενος θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει γραπτή άδεια από το Facebook και οι διαφημίσεις θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους επιπλέον όρους στόχευσης της πλατφόρμας, καθώς και με τις οδηγίες περί ποιότητας.

Σελίδα Προορισμού
Η ομάδα του Facebook μπορεί να απορρίψει τη διαφήμισης σας, αν το περιεχόμενο της σελίδας προορισμού δεν είναι πλήρως λειτουργικό, δεν αντιστοιχεί στο προϊόν ή στην υπηρεσία που προωθεί η διαφήμιση ή δεν συμμορφώνεται πλήρως με τις πολιτικές για τις διαφημίσεις του Facebook.

Διαφημίσεις
Οι διαφημίσεις δεν θα πρέπει να έχουν αισθησιακό περιεχόμενο ή περιεχόμενο που καταπατά ή παραβιάζει τα δικαιώματα τρίτων. Επίσης, οι διαφημίσεις στο Facebook δεν επιτρέπεται να έχουν περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται αμφιλεγόμενα πολιτικά ή κοινωνικά θέματα για εμπορικούς σκοπούς.

Στο παρελθόν, οι πολιτικές του Facebook απαγόρευαν τις διαφημίσεις όπου το κείμενο κάλυπτε περισσότερο από το 20% της εικόνας. Πρόσφατα, η πλατφόρμα άλλαξε τον συγκεκριμένο όρο και πλέον επιτρέπει την προβολή διαφημίσεων όπου το κείμενο υπερβαίνει το 20% της εικόνας. Σε αυτή την περίπτωση, όμως μπορεί να υπάρχει μειωμένη ή και μηδενική προβολή των διαφημίσεων.

Διαφημίσεις Βίντεο στο Facebook
Τα βίντεο και άλλοι αντίστοιχοι τύποι διαφημίσεων δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό τακτικές διάσπασης της προσοχής, όπως οθόνες που αναβοσβήνουν.

Χρήση επωνυμίας Facebook
Οι διαφημίσεις σας δεν πρέπει να υπονοούν οποιαδήποτε στήριξη εκ μέρους του Facebook ή συνεργασσία με αυτό. Οι διαφημίσεις που οδηγούν σε περιεχόμενο στην πλατφόρμα μπορούν να κάνουν χρήση της επωνυμίας του Facebook στο κείμενο της διαφήμισης με σκοπό την αποσαφήνιση του προορισμού της διαφήμισης.

Απορριψη διαφημισης – επομενα βηματα

Σε περίπτωση που η ομάδα του Facebook δεν εγκρίνει τη διαφήμιση σας, θα σας σταλεί e-mail στον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα, όπου θα αιτιολογείται η απόρριψη. Στη συνέχεια, λοιπόν, μπορείτε να επεξεργαστείτε τη διαφήμιση, ώστε να πληροί της απαιτήσεις που έχει υποδείξει το Facebook. Αφού αποθηκεύσετε ξανά τη διαφήμιση, αυτή θα υποβληθεί ξανά για έγκριση.

Αν δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τη διαφήμιση ή θεωρείτε ότι η διαφήμιση σας δεν έπρεπε να απορριφθεί, τότε μπορείτε να υποβάλλετε ένσταση κατά της σχετικής απόφασης.

Ad24 Ad24 - Pay Per Click Ad Network
Διαφημιστείτε ή προβάλετε διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας, με το μοναδικό Ελληνικό PPC Ad Network!
HostGator HostGator
Web Hosting από $4.95 το μήνα. Εγγραφείτε τώρα μέσω του GreekAffiliates.gr και κερδίστε έκπτωση!


Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 06/06/2017.

ΓΝΩΜΕΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχετε προσωπική άποψη για το άρθρο που μόλις διαβάσατε; Μοιραστείτε την με τους υπόλοιπους αναγνώστες μας, προσθέτοντας το σχόλιό σας παρακάτω. Προσπαθήστε να είστε εντός θέματος, αποφεύγοντας τις προσβολές και το SPAM. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν ελέγχου από την ομάδα του GreekAffiliates.gr.


2 + = τρία