Πως να προβάλλετε την επιχείρηση σας μέσω Instagram
Κακό!Μέτριο!Καλό!Πολύ καλό!Άψογο!

instagram-for-marketingΤο Instagram είναι το κοινωνικό δίκτου που έφερε στο επίκεντρο της social media στρατηγικής μας τη φωτογραφία και το βίντεο. Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο μοιράζονται καθημερινά τις ιστορίες τους με τους followers τους. Δημιουργήθηκε το 2010, εξαγοράστηκε από το Facebook δύο χρόνια αργότερα και με την εξάπλωση των smartphones πολλαπλασιάστηκε η χρήση του. Οι ενεργοί χρήστες του Instagram έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια παγκοσμίως το 2017.

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ INSTAGRAM

Δημιουργώντας το προφίλ σας στο Instagram, θα πρέπει να ανεβάσετε μία εικόνα στο προφίλ σας (συνήθως μπαίνει το logo) σε διαστάσεις 110×110 pixels. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα mini βιογραφικό για το ποια είναι η επιχείρηση σας και τι θα μπορεί να δει κανείς στον λογαριασμό σας. Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα link για τη σελίδα σας, γιατί είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο μπορεί να υπάρχει ενεργό εξωτερικό link.

ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ INSTAGRAM ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΟ

Ένας εταιρικός λογαριασμός στο Instagram σας δίνει πρόσβαση στα στατιστικά των δημοσιεύσεων και των ιστοριών σας, για να μπορείτε να αξιολογήσετε, πόσο επιτυχημένες είναι οι ενέργειες σας. Επιπλέον, με τον εταιρικό λογαριασμό θα έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε και άλλα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, e-mail) αλλά και να αναρτήσετε τις ώρες λειτουργίας σας και την τοποθεσία σας (αν έχετε φυσικό κατάστημα) και άλλες χρήσιμες για τους χρήστες πληροφορίες. Φυσικά, με τον εταιρικο λογαριασμό θα έχετε τη δυνατότητα να διαφημιστείτε στην πλατφόρμα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕΣΩ INSTAGRAM

• Θέστε στόχους

Ορίστε από την αρχή τι θέλετε να πετύχετε μέσω του Instagram, για να είστε σίγουροι ότι όλες οι ενέργειες σας στην πλατφόρμα θα συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Πιθανοί στόχοι μπορεί να είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προϊόντος ή της υπηρεσίας, η αύξηση της πιστότητας των πελατών σας, η ανάδειξη και διαφήμιση των προϊόντων ή υπηρεσιών σας σε νέους πελάτες ή ότι άλλο πιστεύετε ότι μπορείτε να πετύχετε μέσω του Instagram.

• Χρησιμοποιήστε σχετικά Hashtags

Βάζοντας σχετικά hashtags στα Instagram posts σας, θα βοηθήσετε τους χρήστες του δικτύου που έχουν ενδιαφέροντα σχετικά με την επιχείρηση σας να σας βρούν. Οι διεθνής πρακτικές λένε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε έως 10 hashtags στο Instagram για να έχετε την καλύτερη απόδοση.

• Μη χρησιμοποιείτε πολλά ή άσχετα hashtags

Όσο και αν λατρεύουν τα hashtags οι instagrammers, καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση hashtags που δεν έχουν σχέση με το post που ανεβάζετε.

• Επικοινωνήστε με το κοινό σας

Απαντήστε στα σχόλια των followers σας στο λογαριασμό σας, σχολιάστε δικά τους post (με μέτρο πάντα και με τρόπο που να μην γίνεστε πιεστικοί) και παρακολουθήστε τα πιο σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία σας hashtags, για να κατανοήσετε καλύτερα τους πιθανούς πελάτες σας και να βρείτε νέους τρόπους επικοινωνίας μαζί τους.

Ad24 Ad24 - Pay Per Click Ad Network
Διαφημιστείτε ή προβάλετε διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας, με το μοναδικό Ελληνικό PPC Ad Network!
HostGator HostGator
Web Hosting από $4.95 το μήνα. Εγγραφείτε τώρα μέσω του GreekAffiliates.gr και κερδίστε έκπτωση!


Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 02/08/2017.

ΓΝΩΜΕΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχετε προσωπική άποψη για το άρθρο που μόλις διαβάσατε; Μοιραστείτε την με τους υπόλοιπους αναγνώστες μας, προσθέτοντας το σχόλιό σας παρακάτω. Προσπαθήστε να είστε εντός θέματος, αποφεύγοντας τις προσβολές και το SPAM. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν ελέγχου από την ομάδα του GreekAffiliates.gr.


6 + = δεκαπέντε