Weebly
Κακό!Μέτριο!Καλό!Πολύ καλό!Άψογο!
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ WEEBLY

Το Weebly δημιουργήθηκε το 2006 και ήδη πάνω από 5.000.000 ιδιώτες και επιχειρήσεις το έχουν επιλέξει για να δημιουργήσουν την διαδικτυακή τους παρουσία. H πλατφόρμα του Weebly σας προσφέρει μια σειρά από πρότυπα, εργαλεία και δυνατότητες για να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα χωρίς ιδιαίτερο κόπο και ειδικές γνώσεις HTML ή κάποιας άλλης γλώσσας προγραμματισμού.

ΕΓΓΡΑΦΗ & ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Στο Weebly μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα, ενσωματώνοντας μάλιστα το PayPal Shopping Cart ή το Google Checkout, προς διευκόλυνση των πελατών σας. Επίσης, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας ιστολόγιο ή την επαγγελματική σας ιστοσελίδα.

Αφού καταχωρήσετε το όνομά σας, τη διεύθυνση E-Mail σας και περάσετε τo «Captcha» με επιτυχία, ορίζετε το όνομα της ιστοσελίδας σας και το αντικείμενο της, αν π.χ. θα είναι προσωπική, επαγγελματική κλπ. Αμέσως μετά, επιλέγετε τη διεύθυνση που επιθυμείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υποδιεύθυνση του Weebly.com, να κατοχυρώσετε μια καινούρια διεύθυνση της επιλογής σας μέσα από την πλατφόρμα, ή να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση που ήδη έχετε στην ιδιοκτησία σας. Αφού κάνετε την επιλογή σας, θα οδηγηθείτε στη σελίδα επεξεργασίας της ιστοσελίδας σας, όπου θα βρείτε ένα πρότυπο θέμα εμφάνισης ήδη φορτωμένο και έτοιμο να το επεξεργαστείτε. Και αυτό είναι όλο! Από εκεί και πέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεκάδες εργαλεία του Weebly, για να διαμορφώσετε τη σελίδα σας όπως την έχετε εσείς στο μυαλό σας.

Ανοίξτε σήμερα το δικό σας eshop ή τη δική σας ιστοσελίδα εύκολα και γρήγορα.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ WEEBLY

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα σημαντικότερα εργαλεία που προσφέρει το Weebly. Στην καρτέλα «Elements», έχετε όλα τα στοιχεία τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε στη σελίδα σας. Μπλοκ κειμένου, παραγράφους, φωτογραφίες και παρουσιάσεις, φόρμες επικοινωνίας, χάρτες, παιχνίδια ακόμα και περιεχόμενο Flash. Οι πιο προχωρημένοι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν επίσης και RSS Reader, Google AdSense και φυσικά να παρέμβουν στον ίδιο τον κώδικα, μέσω του επεξεργαστή HTML. To εντυπωσιακό είναι ότι όλες αυτές οι δυνατότητες μπορούν να προστεθούν πολύ εύκολα, με χρήση μόνο του ποντικιού.

Στην καρτέλα «Design», o χρήστης μπορεί να διαμορφώσει το βασικό σχεδιασμό της ιστοσελίδας του, επιλέγοντας από πάρα πολλά πρότυπα και θέματα εμφάνισης. Από εδώ, επίσης με την πολύ γρήγορη και αποτελεσματική λειτουργία επεξεργασίας, μπορείτε να επιλέξετε τις γραμματοσειρές και το μεγέθος των γραμμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στην ιστοσελίδα σας.

Στην καρτέλα «Pages», Μπορείτε να διαχειριστείτε τις σελίδες της διαδικτυακής σας τοποθεσίας. Εδώ, μπορείτε να δημιουργήσετε, να αντιγράψετε ή να διαγράψετε σελίδες, καθώς και να κατασκευάσετε τα μενού πλοήγησης. Σε αυτή την καρτέλα, μπορείτε επίσης να κάνετε και τις πρώτες σας κινήσεις στο χώρο του SEO, ορίζοντας τον τίτλο, την περιγραφή και τα META Keywords κάθε σελίδας, αλλά και να παρέμβετε στον κώδικα του Header και του Footer.

Μέσω της λειτουργίας «Editor», έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε τα προνόμια πρόσβασης στη σελίδα σας, το ποιος θα έχει δικαιώματα διαχειριστή, αλλά και το αν θα υπάρχουν άλλοι χρήστες και τι βαθμό πρόσβασης θα έχουν σε αυτή. Τέλος, μέσω της λειτουργίας «Settings», σας δίνονται διάφορες επιλογές, όπως το να αλλάξετε το όνομα της σελίδας σας, το να επεξεργαστείτε το Header και το Footer, αν π.χ. θέλετε να εγκαταστήσετε το Google Analytics ή τα εργαλεία του Google Webmaster Tools. Από εδώ, μπορείτε να κάνετε επίσης αναβάθμιση στο Weebly Pro.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Από τα πολλά χαρακτηριστικά και τα πρόσθετα εργαλεία που προσφέρει το Weebly Pro, θα αναφερθούμε μόνο σε πέντε που θεωρούμε τα πιο σημαντικά. Με το Weebly Pro, λοιπόν, έχετε:

1. Δυνατότητα για δημιουργία μέχρι 10 ιστοσελίδων στο λογαριασμό σας, ενώ με το δωρεάν λογαριασμό μπορείτε να έχετε μόνο δύο.

2. Μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία μεγέθους έως 100MB και μάλιστα όσα θέλετε, ενώ με το δωρεάν λογαριασμό μπορείτε να ανεβάζετε μόνο αρχεία έως 5MB το καθένα.

3. Ως χρήστης Pro απολαμβάνετε και Pro εξυπηρέτηση, αφού το τμήμα υποστήριξης επικοινωνεί μαζί σας προνομιακά, σε σχέση με τους δωρεάν χρήστες.

4. Έχετε τη δυνατότητα να αφαιρέσετε το διαφημιστικό σύνδεσμο με το μήνυμα «Create a free website with Weebly», που βρίσκεται στο Footer, καθώς και να επεξεργαστείτε το Footer και να γράψετε τα δικό σας μηνύματα.

5. Τέλος, ως χρήστης Pro, μπορείτε να ενσωματώσετε πολυμέσα και έγγραφα απ’ ευθείας στο λογαριασμό σας.

Το κόστος της υπηρεσίας είναι $4,58 το μήνα για εξάμηνη συνδρομή, $3,99 το μήνα για ετήσια συνδρομή και $2,99 το μήνα για διετή συνδρομή.

Αν, μάλιστα, αποφασίσετε να πάτε Pro, συμφέρει να κατοχυρώσετε και διεύθυνση μέσω του Weebly, αφού η ετήσια συνδρομή συν το κόστος κατοχύρωσης κοστίζει $39,95, λιγότερο δηλαδή από την ετήσια μόνο συνδρομή, εφ’ όσον πληρώνετε μηνιαίως. Σημειώνουμε πάντως ότι, παρ’ όλο που συμφέρει οικονομικά, είναι καλύτερο να έχετε τη διεύθυνσή σας κατοχυρωμένη σε άλλο καταχωρητή και, κατά προτίμηση, σε ελληνική εταιρεία, για να έχετε «το κεφάλι σας ήσυχο».

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Κρυφοί όροι και «Catch» δεν υπάρχουν, το Weebly κάνει αυτά τα οποία λέει, με τους όποιους περιορισμούς υπάρχουν στους δωρεάν λογαριασμούς. Κάτι το οποίο πρέπει να προσεχθεί, αν και ρητά αναφέρεται μέσα στην πλατφόρμα, είναι το γεγονός ότι αν τοποθετήσετε Google AdSense, τότε μοιράζεστε ισόποσα τις προβολές (και, συνεπώς, τα κέρδη) με το Weebly.

ΘΕΤΙΚΑ

• Είναι εύχρηστο, απλό και κατανοητό, ακόμα και από κάποιον που δεν έχει καμία εμπειρία στη δημιουργία ιστοσελίδων και στην HTML.

• Έχει εκατοντάδες πρότυπα θέματα για όλα τα γούστα και, μετά βεβαιότητας, θα βρείτε κάτι που θα σας αρέσει.

• Παρέχει όλα τα βασικά εργαλεία για να δημιουργήσετε μια βασική ιστοσελίδα και, αν αυτός είναι ο στόχος σας, τότε θα τον επιτύχετε και, μάλιστα, με λίγο χρόνο και χωρίς πολλές δυσκολίες.

• Η φιλοξενία του είναι αρκετά αξιόπιστη.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

• Λόγω της απλότητάς του, θεωρούμε ότι είναι άριστο για να κάνει κάποιος τα πρώτα του βήματα και να φτιάξει μια απλή σελίδα και να πειραματιστεί με το Affiliate Marketing. Οι δυνατότητες του Weebly όμως κάπου εκεί τελειώνουν και οι απαιτητικοί χρήστες θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού.

• Υπάρχουν πολλά παράπονα για την εξυπηρέτηση πελατών, κυρίως σε τεχνικά θέματα, όσον αφορά τους χρήστες με δωρεάν λογαριασμό.

• Όσο και να δουλέψετε το SEO στις σελίδες σας, είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, όχι μόνο με το Weebly, αλλά γενικά με τέτοιου είδους εργαλεία αυτοματοποιημένης κατασκευής ιστοσελίδων.

Αν έχετε, λοιπόν, ακολουθήσει τον παραπάνω οδηγό και θέλετε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο Affiliate Marketing, μένουν να κάνετε δύο πράγματα:

1. Να πατήσετε «Publish» για να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας.

2. Να επισκεφθείτε τις άλλες σελίδες μας και να γραφτείτε σε κάποιο δίκτυο συνεργατών.

Ad24 Ad24 - Pay Per Click Ad Network
Διαφημιστείτε ή προβάλετε διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας, με το μοναδικό Ελληνικό PPC Ad Network!
HostGator HostGator
Web Hosting από $4.95 το μήνα. Εγγραφείτε τώρα μέσω του GreekAffiliates.gr και κερδίστε έκπτωση!


Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 28/09/2011.

ΓΝΩΜΕΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχετε προσωπική άποψη για το άρθρο που μόλις διαβάσατε; Μοιραστείτε την με τους υπόλοιπους αναγνώστες μας, προσθέτοντας το σχόλιό σας παρακάτω. Προσπαθήστε να είστε εντός θέματος, αποφεύγοντας τις προσβολές και το SPAM. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν ελέγχου από την ομάδα του GreekAffiliates.gr.


× δυο = 16